Tälläisen pumpulipiirakan ohjeen olen saanut äidiltäni. Itse teen piirakan aina pellille, useinmiten pumpulikakku tehdään voideltuun kuivakakkuvuokaan. 

Ohje on isolle pellille, voi tehdä myös kaksi kakkua pienemmälle pellille. Kuorutus on myös aika reilu, joten kannattaa pienentää vaikka puolella jos ei halua niin kauhean makeaa.

6 munaa

3kkp sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

3 tl vaniliasokeria

3 kkp perunajauhoja

250g kiehuvaa margariinia tai voita

 

Kuorutus

200g tuorejuustoa (sulatejuusto käy myös)

120g pehmeää voita

400g tomusokeria

4 tl vaniliasokeria

 

  1. Vaahota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.

  2. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nostelemalla varovasti munavaahtoon.

  3. Lisää lopuksi kuuma rasva varovasti sekoittaen

  4. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 25min, uunista riippuen

  5. Sekoita kuorutteen aineet sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneen piirakan päälle, voit koristella halutessasi nomparelleilla tai sit vain haaarukalla tehdä aaltokuviota.